Последвайте Гласове в Ден след официалното откриване в Белград на общоевропейската

...
Последвайте Гласове в Ден след официалното откриване в Белград на общоевропейската
Коментари Харесай

Сърбия забрани шествието Европрайд

Последвайте " Гласове " в 
Ден след формалното разкриване в Белград на общоевропейската демонстрация на в отбрана на правата на ЛГБТ общността Европрайд 2022, сръбското вътрешно министерство забрани шествието, което е главното събитие на неколкодневната проявата, оповестиха уредниците, представени от сръбските медии.

Предвиждаше се Седмицата на гордостта да приключи с шествие в сръбската столица на 17 септември.
" Сръбската полиция забрани тазгодишното шествие EuroPride, като връчи формалното уведомление на уредниците ", се споделя в изказване на Белградския прайд в обществените медии.

" Белград Прайд ще употребява всички налични правни средства, с цел да анулира това решение ".
Освен интернационална конференция за правата на индивида в границите на проявата ще бъдат проведени и изложения, просветителни, културни и развлекателни събития, а ще участват и доста задгранични посетители, дипломати, представители на непознати държавни управления, съобщи Българска телеграфна агенция.

В събота, два дни преди формалното разкриване на Европрайд, сръбският президент Александър Вучич сподели, че министерството на вътрешните работи ще вземе окончателното решение дали шествието ще се състои и дали има условия за това, напомня сръбската секция на Би Би Си.
Прайд парадите бяха неразрешени в Сърбия през 2009, 2011, 2012 и 2013 година
Те се организират сполучливо през последните девет години с полицейска защита.
В неделя в сръбската столица бе проведено протестно шествие против провеждането на Европрайд 2022. Протестът приключи с молебен, отслужен от главата на Сръбската православна черква Порфирий.

Източници: " 24 часа ", dariknews.bg
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР